Diensten

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

De voorbeelden die wij hier noemen zijn bedoeld om u te inspireren zelf na te denken over uw wensen.

VOOR DE STERVENDE

Een luisterend oor bieden. De behoeften van de stervende horen.
Zingen, drummen en/of een klankbad.

VOOR DE PAS GESTORVENE

Invoelen wat de pas gestorvene nog nodig heeft en proberen hieraan te voldoen. Een voorbeeld hiervan is de gestorvene bijstaan na een traumatische dood zoals door een ongeluk.
Het begeleiden van een wake.
Zorgen voor de ziel met kleine rituelen.

VOOR DE NABESTAANDEN

Het verlies erkennen
In de periode tussen het sterven en de uitvaart bent u druk geweest met regelen en organiseren. Uw gevoelens werden tijdelijk geparkeerd. Enige tijd na de uitvaart daalt het echte besef van gemis in. Het gat dat is ontstaan in uw hart, in uw gezin, uw familie, uw vriendenkring.
Het is van groot belang deze gevoelens en emoties niet te onderdrukken of eraan voorbij te gaan, bijvoorbeeld door zorg om de kinderen, of de toekomst. Op rituele wijze kunnen we het gat dat is ontstaan laten zien, en de gevoelens die dit oproept erkennen.

Verhalen delen: het leven van de gestorvene herinneren
Het geeft veel steun en erkenning om regelmatig bij elkaar te komen om verhalen te delen over de overledene. Niet alleen kort na het overlijden, maar ook na maanden en jaren helpt het bijeen komen om de dode te eren en het gemis te delen. Om je te realiseren welke betekenis de overledene had voor jou. Dit kan op rituele, maar ook op creatieve wijze door bijvoorbeeld samen iets te maken dat herinnert aan je gestorven geliefde.

Deze pagina is in opbouw

Reageren is niet mogelijk