Over De RouwVrouwen

Een versterkend samenwerkingsverband is ontstaan tussen RouwVrouwen Ellen Plompen en
Eline Groenheijde. Wij maken gebruik van elkaars kracht en kijken samen met u wat nodig is.

Over ELLEN PLOMPEN
Nu alweer 8 jaar geleden kwam ik vanuit het zuiden naar Groningen. Jaren heb ik gewerkt in de gezondheidszorg en heb een eigen bedrijf gehad. Toen ik in Groningen kwam wonen heb ik me direkt gemeld bij het Hospice. Het was al lang mijn wens om te werken met mensen op de rand van leven en dood. Bij het Hospice heb ik een interne training gehad in stervensbegeleiding. Het fijne van dit werk is dat ik me volledig kan inzetten met alles wat ik ben, alleen de essentie van het leven is zo dicht bij de dood belangrijk. Bij mijn opleiding Rouwvrouw bij Linda Wormhoudt heeft dit zich verdiept en kreeg ik gereedschap in handen wat me dichter bij de dood en alles eromheen bracht. Graag combineer ik dit zo nodig met bloesemremedies, kristalhealing, coaching, mandala ‘s, nine star ki astrologie en wat maar nodig is bij de stervende of de nabestaanden.


Over ELINE GROENHEIJDE
.
RouwVrouw zijn – van hoofd via lijf naar hart en ziel. Jarenlang heb ik in coördinatorfuncties als ‘regeltante’ gewerkt. Hierdoor zijn mijn organisatorische kwaliteiten uitstekend ontwikkeld. De ratio was mijn beste vriendin.
De geboorte van mijn zoon met spina bifida confronteerde me met het ‘beste’ en het ‘slechtste’ in mezelf en daagde me uit op onderzoek te gaan. Wie ben ik nog meer dan mijn gedachten, wat voel ik eigenlijk en wat drijft mij? Hoe sta ik in verbinding met de wereld om me heen?
Tijdens mijn omscholing naar lichaamsgericht therapeut met een eigen praktijk “Voel Bewust”, ervoer ik diepgaand dat lichaam en geest één zijn. De oosterse geneeskunde bracht me in contact met het fenomeen ‘energie’. Alles is trilling.
Dat energie ook waargenomen kan worden buiten het lichaam – alles is bezield en resoneert met elkaar – werd ik beter gewaar in trainingen gebaseerd op het sjamanisme en godinnentradities bij onder andere Klara Adalena.
Linda Wormhoudt leerde me hoe ik makkelijker contact kan leggen met mijn ziel. De RouwVrouw opleiding bij Linda bood me een sjamanistisch theoretisch en praktisch kader over sterven, dood en rouw. Dit opende ruimte in mezelf om toe te geven aan het mysterie: ik weet niet wat er gebeurt na de dood maar ik behoud hierover een open geest. Het goddelijke omschrijf ik voor mezelf als de Liefde of het Mysterie, het onbenoembare. Dat wat groter is dan ikzelf, wat me helpt om het goede te doen voor mezelf, de ander en de wereld.
Als ‘ZielenVrouw’ wil ik de stervende en de nabestaanden een luisterend oor bieden. Erbij blijven als gevoelens en emoties stormachtig zijn. Rust en veiligheid creëren om overgave mogelijk te maken. Op rituele en creatieve wijze gevoelens en gebeurtenissen benoemen, markeren en eren zodat ze niet gebagatelliseerd of genegeerd worden. Ik werk graag met rituelen, stem en drum, symbolen en creatieve werkvormen. Shiatsu kan ingezet worden om te ervaren waar gevoelens zich genesteld hebben in het lichaam.

Reageren is niet mogelijk